Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

den värnlösas upprättelse

så ofta har jag fått epitetet fjär
värnlös
eller
tafatt

ja tillochmed

har jag kallats svag

man ser mig som ful

på grund av min självkritik

man blir provocerad av

att jag inte sträcker på mig och tar plats

men i en värld där alla ska rymmas som individualister
vill jag påminna

domarna om,

de på piedestal högt uppsatta,

att en värnlös människa ibland behövs
för av henne känner man sig aldrig hotad

hon kan lyfta andra med sitt vara
och bör inte längre
förkastas

ty hon fyller en funktion
hon sänker de mäktiga männens gard




Fri vers av Arwen
Läst 248 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-06-09 10:22



Bookmark and Share


  Ronny Berk
en berörande text med klart filosofiska insteg...om människors livs vara och kunna... den texten ställer mej läsare i fundering i fundering...så som god poesi ska göra...ja...
2008-06-15

  aftermath
fin skrivelse om blottandet av \"svagheten\"
därför skulle jag vilja säga du är stark!
2008-06-09

  Cadena
Riktigt bra. Fick mig också att tänka på att ur ett religöst perspektiv säger man ju att Gud når en bäst när man är förkrossad för då finns inget pansare omkring människan som stör. Kanske inte riktigt det du menar , men något av en ödmjukhetsprincip som styrka och för harmoni är det väl, och det gillar jag. En väg i insikt och kanske med ett rikare inre känsloliv än om man bara ångar på.
2008-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Arwen
Arwen