Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rännilens droppande


Dammens väggar brister och vattnet finner sina
rännilar.
Många är de och olikformade, men alla rinner åt
samma håll.

Vem styr dem på sin färd?
Vem visar dem vägen?

På färden till målet sprider de glädje med sitt svalkande
och friska porlande.
Barnen leker och badar i bäcken och fiskarna simmar
i ån.
Båtarna flyter fram på floden.

Vem styr dem på sin färd?
Vem sätter dem i rörelse?

Flödande stillsamt eller forsande ymnigt, letar det sin väg
tillbaka till källan.
Människorna bygger dammen som brister.
I ursprunget finner det vilsekomna sin ro.





Britt Gustavsson




Fri vers av Britt Gustavsson VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-06-09 21:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Britt Gustavsson
Britt Gustavsson VIP