Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till sötomaja som är en underbar kompis.


Maja.

Jag drar ner pannbandet över huvudet och konstaterar lugnt att om jag inte hade haft någon näsa skulle jag gå omkring sådär. ”Skulle folk titta tro?” Jag vänder mig från skyltfönstret och tittar på henne. Hon fnissar på det sättet hon gör när jag gör något som roar henne, jag älskar när jag lyckas göra det. ”Jo, men dom skulle nog inte säga någoting.” Jag sliter av mig det och rättar nongalant till luggen igen medans jag nickar. ”Men lite sött vare i alla fall.” Säger hon och ser ut mot bilarna, letar några sekunder med blicken innan hon hittar det hon letar efter. ”Där kommer mamma.” Jag tittar förvånat ut mot gatan. ”Mor din?” Hon flinar. ”Mor min ja.” Säger hon på tillgjord värmländska och börjar gå mot övergångstället. ”Hej då Danskketchup!” Utbrister hon och kramar mig. Inom de första små ögonblicken innan sekunden tar slut, fylls jag med doften av hennes hår. Hon luktar som hon gör, det och lite shampoo. Mitt hjärta hoppar upp och ner i ultrarapid och jag börjar grina glatt, känner hur underläppen systematiskt blottar tandraden. Sekunden drar på övertid och jag trycker lite hårdare innan jag släpper och mummlar ”Hej då... M-Maja.” Hon skrattar åt mig medans hon skuttar iväg mot bilen. Jag vinkar lätt åt henne och rättar till byxorna. Jag går några steg och slås obarmhärigt av tusentals namn jag kunde svarat henne.




Övriga genrer av Sofiapoema
Läst 239 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-06-18 19:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sofiapoema
Sofiapoema