Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärleksmatematik

1. Hur ofta ringer jag dig, utan att vilja något särskilt, bara för att få höra din röst?

2. Hur ofta låter jag dig avsluta samtalet? Hur ofta avslutar jag med en ömhetsbetygelse från hjärtat?

3. Hur ofta avstår jag från att förklara mig, och koncentrerar mig bara på att möta dina känslor?

4. Hur mycket vet jag egentligen om vad som pågår i ditt liv just nu? Vad du gläds över och vad som oroar dig?

5. Vad bär den största dragningskraften för mig när vi gör något romantiskt tillsammans? Det vi gör, eller dig, som jag gör det med?

6. Hur ofta ger jag mig? I samtal, i beslut om vardagsgrejor?

7. Hur ofta erbjuder jag mig att ge dig hjälp? Förutsättningslöst? Även om det du ber mig göra kanske känns främmande för min natur? Ringa ett samtal, fast jag är blyg? Fixa en sak för bilen, trots att jag är oteknisk?

8. Hur ofta låter jag mina handlingar och beslut påverkas av vad du skulle tycka om dem? För att det viktigaste i mitt liv är du? För att den jag har mest förtroende för är du?

9. Om jag behövde välja mellan dig och något annat i mitt liv, vad skulle jag välja? Det eller dig?

10. Hur ofta framhäver jag dig, i din närvaro? Genom att lyssna, genom att stötta och bekräfta?













Prosa (Prosapoesi) av Attimi
Läst 373 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-06-23 14:24



Bookmark and Share


  aol
gillas vilkeen lista
2008-08-17

  Regular
Bra skrivet - en checklista väl värd att tänka på
2008-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Attimi
Attimi