Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensamhetens fort

Alla lever så himla bra
alla kysser sina barn
alla läser sagor
alla spelar boll
men det gör inte jag
jag är ännu på noll

Alla har så fina hus
alla köper saker varje helg
men jag sitter tyst som en mus
med tabletter som ropar svälj
Men jag vill inte bli som ni
jag vill bara bli fri
från min apati

Jag är en annorlunda själ
som spelat korten fel
en som flydde alla gräl
fast dom kunde lärt mig rätt och fel

Alla vännerna har flytt
alla dom som har betytt
orkar inte söka efter nytt

Jag har spruckit itu,
trodde jag var mera värd
Har ingen familj, ingen fru
och ingen semester flärd
Men jag klarar mig på något vis
blir starkare för varje kris
som en burk som går till pant
jag kommer tillbaks en dag, det är sant

Har inga konton att tömma
så jag kan sticka och glömma
får väl sitta här i min spricka
och fortsätta drömma

Jag har ett hem och det är min borg
andra bor tillsammans, fyra eller fem
och det kan vara min största sorg
men jag är född som annan varg , en annan sort
och trivs ibland i ensamhetens Fort...

En dag ska jag räta på min rygg
gå ut och leva med mitt leende igen
för just nu är mitt beteende inte snyggt
en dag ska jag bli seende igen

Då ska jag se på allt jag missar
då ska jag känna på det jag glömt
Då ska ni se den flagga jag hissar
på toppen av de drömmar som jag drömt...




Fri vers av Gidde
Läst 435 gånger
Publicerad 2008-06-24 01:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gidde
Gidde