Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag borde gripa ljuset

Jag borde gripa ljuset
och vara ett med tiden.
Men allt för snart är denna
min sommardag förliden.

Och åter mörka natten
har greppet om mitt väsen,
och sorgen bränner ständigt
de skira sommargräsen.




Fri vers av Erik L
Läst 362 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-06-26 20:31



Bookmark and Share


  Thommy
Man säger att en bild säger mer än tusen ord, jag tycker din korta dikt säger mer än tusen bilder.
2008-09-21

  lodjuret/seglare VIP
jag ler åt dessa dina rader
de värmer några grader
de hettar i hjärtats trakt
de ger leendet färg o prakt
de gör en ledsen en litet glader
2008-07-10

  Virvelvinda
Ljuvligt!
2008-07-09

  Fånga dagen
Så vackert och vilken känsla
Anna-Karin
2008-07-07

    ingvar VIP
Lena Jakobsson sade det. Ännu en fullträff!
2008-06-29

  Lena Renman
Rytm, ord, rim allt faller på plats och bildar en enhet. Applåd

lena
2008-06-28

    © Birgitta Wäppling VIP
Vackert skrivet. Ger en känsla av viljan att "fånga dagen".

(Hakar upp mig en aning på ordföljden här:
"Ty mörka natten alltid
har greppet om mitt väsen"
men sammantaget en mycket fin dikt.)
2008-06-28

    Bodil Sandberg
Fullkomligen genial poesi...i enklaste renaste form den mest geniala dikt.. ja så tycker jag
2008-06-27

  -Ulla Tilemo- VIP
Jag fick en sådan stark känsla av en dagslända....en skir och skör slända som lever en enda dag, och sedan fäller ihop vingarna och dör.
2008-06-26

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Du lyser i alla fall upp tillvaron
för oss som får läsa dina dikter
2008-06-26

  Bibbi VIP
Ja, så kan det vara också för mig.
Applåd!
2008-06-26

  Larz Gustafsson VIP
Utomordentligt!
jag kan till fullo identifiera mig med detta dilemma, som du här uttryckt på ett sådant fulländat sätt.
2008-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L