Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min själ har gjort Abort

Jag har lämnat er tillgjorda värld
och min själ har gjort abort
jag har avslutat allt det där
för jag är av annan sort
Min lägenhet är stängd
och ingen kommer in
En del har jag förträngt
och det glöder från mitt skinn
Min T-shirt den är svart
och jeansen dom har hål
Min lust var likadan
och jag hade inga mål

Det tar tid att hitta rätt
att bli vad som kallas hel
Det är alldeldes för lätt
att dansa fel

Lamporna har slutat blinka nu
men jag dansade aldrig ändå
det är inte där man hittar sin fru
det måste jag förstå
Jag stänger in min själ
för att göra det som krävs
För när himlen går itu
tar det tid att få den läkt

Det tar tid att hitta rätt
att bli vad som kallas hel
Det är alldeldes för lätt
att dansa fel

Men jag behöver min tid
i de ensammas hus
för när stormen tar vid
vill man inte gå ut

Jag behöver ingen maskerad
ingen påklistrad fasad
sånt gör mig inte glad

Jag behöver bara inre ro
och söka efter nån slags tro

Det tar tid att hitta rätt
att bli vad som kallas hel,
det är alldeldes för lätt
att dansa fel




Fri vers av Gidde
Läst 371 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-06-27 21:28



Bookmark and Share


  -Ulla Tilemo- VIP
Så sant, det är väldigt lätt att dansa fel och det har jag sannerligen hunnit göra några gånger i mitt liv.
När jag äntligen träffade rätt, fick vi några underbara år. Sedan kom döden och jag dansar inte mer......
2008-06-27

  L.byström
bra rimmat om livets allvar...fint flyt i texten!
2008-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Gidde
Gidde