Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

54. Jag har brottats med Gud i natt

Vindarna blåser i kvällen
i den violblå timmen
där bara vindarna bor
Vinden blåser havet hårt och kallt
Jag är nervös i kväll
Vinden dränker mina sinnen
störtar mot stranden
tumlar tillbaka min egen smärta
Vinden hittar mig i mitt gömsle
Gud sänder vindar som sändebud
Kanske blir det åska i natt
Natten mättas av oro
Jag brottas med Gud i natt
som natten brottas med gryningen

Jag ser regnbågen
spänd från soluppgång till solnedgång
När regnbågen blir hel
då är det onda besegrat
Havet guppar, gungar, guppar
Jag fortsätter min skapelse, säger Herren
Fortsätt du också
Morgonen gryr och det finns vatten
bland stenarna




Fri vers av Maria T
Läst 830 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2008-07-02 10:52



Bookmark and Share


  Rolfsdotter
Fantastisk text som berör, kram Backsippan
2008-07-19

  Bibbi VIP
Känner igen mig i detta.
Bokmärke.
2008-07-17

  KristinaE
.. mycket vacker och talande poesi - tycker verkligen om den.
2008-07-07

  mare VIP
...mycket bra......morgonen gryr.......så fint........
2008-07-05

  Carola Zettergren
Mycket vackert och välpoetat av dig!Applåder o grattis till placeringen!
2008-07-05

  Margithe VIP
Mycket bra och läsvärd, finns mycket känsla i denna text
2008-07-04

  Elaine.S VIP
Tack för underbar läsning...
2008-07-04

  anits VIP
Mycket vackert
finner inga andra
ord
2008-07-04

  Larz Gustafsson VIP
Så vackert!
Och jag känner igen mig i kampen!

Toppbetyg får du för denna!
2008-07-04

  Fredrik Stillesjö
Hej Maria T

Det här är nog den bästa dikt jag läst av dig! Bokmärker och tar till mig... Hälsar vännen Fredrik
2008-07-04

  Kalle.O
så otroligt hoppfull och vacker!!
Bokmärke...
2008-07-04

  Michaela Dutius
Mycket mycket vacker- stark närgången och berörande!
2008-07-03

  Ronny Berk
med metaforer om havet som vågade och regnbågen som bågnade för diktarjaget ett samtal med sakral framtoning...
förtröstansfullt...
2008-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T