Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
för jag kände så för en tid sen, men det är okej nu. jag hänvisar er till Ett finito när ni läst denhär dikten men först så vill jag faktiskt veta vad ni tycker..


Tänk att få hata dig

Jag hatade dig för att du kunde få mig att bli så fri
Jag hatade dig när du inte var nära
för att du inte var där hos mig

Jag älskade dig och allt som fick mig att tänka på dig
Jag hatade dig för att du inte alls tog mig på allvar
Jag hatade dig för att du sårade och sårar än så många
hur du än gjorde och gör
men jag tyckte ändå om dig från tredje ögonkastet

och jag älskade dig så fort du var inom armlängds räckhåll
och hatade dig stunden efter att du vänt mig ryggen
Jag brydde mig om dig sekunden efter att du gjort mig viktig för dig
Jag tyckte att du måste väl ändå
vara det finaste
men så var ju inte fallet
för plötsligt så var vi gårdagen
och en annan stackare och du idag och nu

Jag var inte längre fin och jag
inte alldeles underbar
utan blockad, ignorerad
men uppmärksammad när så illa behövdes
För att ingen skulle få nys om skandalen
men hej! Det är lugnt

För det gör det så mycket enklare att hata dig
Så mycket svårare att respektera dig
och så fullkomligt omöjligt att glömma dig




Fri vers av stuckNReality
Läst 220 gånger
Publicerad 2008-07-02 22:01



Bookmark and Share


    FridaR93
Mycket fint skrivet!
Är det till, ja, han ?
2008-07-02
  > Nästa text
< Föregående

stuckNReality
stuckNReality