Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hej Livet!

Min pappa gav mig en kikare när jag kom i puberteten.
Förstod först inte varför, skulle jag börja titta på fåglar?
Tror inte det.

Har varit på stranden idag och solbadat, glömmer alltid
smörja benen, mina rödlätta gener är känsliga för sol
mycket känsliga

Kung bernadotte, kung tomas brolin, kung anja pärson,
kung roland cedermark, kung yngwie, yeah! dålig i magen
är jag också.

Har klippt av ett par jeans, ett nu är de ett par avklippta
jeans, trodde aldrig, aldrig, aldrig jag skulle ha avklippta jeans
igen, värmen dödar mig


Det är söndag kväll på norra skolgatan. har sett någon film,
käkat turk-buffé och druckit baljor med vatten, tv:n är på, annars
ser det mörkt ut

Ida säger att jag har fått svamp under mina fötter, jag vet väl inte
jag har aldrig haft svamp, jag bara sitter här och är fet och rödbränd
funderar på annat

Ska börja banta imorron, käka flytande, röka mer cigg, dricka mer kaffe.
dra upp den gamla bantarklockan och gå ner en tretti kilo till nästa sommar.

Tretti kilo, så jag kan hänga på stranden och sånt utan att skämmas röven av mig. fan, nu måste jag skita igen, det blir ingen mer dikt, smörja min brända kropp, sen sova.




Fri vers av Sten Hansi
Läst 480 gånger
Publicerad 2005-07-10 23:07



Bookmark and Share


  Virgo Cinnamon
Härlig rå o ärlig text!
2005-07-11

  Ola Rydberg
Gillar denna brutala
ärlighet !
2005-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Sten Hansi
Sten Hansi