Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aningens överdriven och tillspetsad, javisst - innehåller ett korn av sanning.


Illusionens mästarinna

Lås oss höja våra bägare och skåla för Illusionens mästarinna!

En öppen person och en väldigt vacker kvinna

Hon väver sina historier med ömma ord och en famn så varm

hon får dig att slappna av när hon lägger ditt huvud vid sin barm

Många timmars prat, öppna hjärtan och en hel del begär

nästan ingen sömn, det fixar man när man tror man är kär

Tiominuterskyssar och blickar med sug fick mig tro att det var sant

att falla som en fura känns i efterhand snudd på genant

Det som jag misstog för ärlighet, förtrogenhet och djup kontakt

visade sig inte vara annat än glappkontakt, som blev min vanmakt

i jakt på något av det som blev sagt.

Det är i och för sig min brist, men jag kommer aldrig att förstå

vad som hände, hur allting vände, vad jag trodde du kände

visade sig vara en chimär, en sprucken fasad, en blek dimridå

Nu försöker jag min självkontroll och mitt självförtroende återvinna

Så, låt oss svinga våra bägare och dricka för Illusionens Mästarinna!




Fri vers av Janis Karlsson
Läst 557 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-08-03 16:33



Bookmark and Share


  karenina VIP
dina ord förmedlar en väldigt stark och genuin känsla av kärlek och besvikelse. ja den som ibland målar upp de mest perfekta illusionerna är den som för mest osanning.
2008-09-01

  Mona*
Mycket stark text, om någon som inte var sig själv. Tänker varför ska man skämmas för att man trott på kärleken? Är det inte så att man då bär den andres skam, den som inte trott?
2008-08-24

  noname_realmind
Mycket bra knåpat - rytm och allt.

Sen svider den till... igenkänning...
Illusionens mästarinnor och mästare...
hm... lätt att låta sig luras av
så förförande som det är...

Alltid denna eviga fråga:
är det ÄKTA eller SPELAD kärlek...???
2008-08-17

  Mangal VIP
Återvänder... orden "tror sig vara kär" fastnar och jag undrar om detta även är en illusion.
2008-08-15

    Nattviol
den känns lite bitter..
känslan
ett oförstående
det där när man inte
får några svar..

men du finner en bra
balans och rytm!
2008-08-11

  Alfie M
Snyggt diktat.
2008-08-08

  * Ammi *
ja de här finns ju av båda sorterna, Mästarinnor och Mästare .. att leka med andras känslor är hänsynslöst .. som nån sa till mig, man ska inte skämmas för att man har älskat! inte alltid det stämmer hur gärna man än vill ...
tillspetsad med mkt mellan raderna, ja ...
2008-08-03

  Mangal VIP
En bitter brygd i den kalken tolkar jag det som? Låter som ett vackert äventyr. En bra skildring av ett händelseförlopp. Skulle vilja läsa motpartens syn på samma resa. Kanske skulle "oss" bli "mig" - låt mig höga min bägare... En riktigt bra text.
2008-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Janis Karlsson
Janis Karlsson