Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fotograf: Gerd Eklöf


Pelikandans och asfaltskokning

 

lyssnar till politikern på torget

*metallisk megafonröst*

men ingen tror honom

 

lallar till bibblan, skäller på en dam

*gläfs*

men hon darrar och smiter

 

borde kanske klippa mig

*hårt saxljud*

med det växer alltid ut igen

 

frågar min personliga bankman

*tangentbordsknappningsljud*

men han ser bara ledsen ut

 

glider under linnet, klämmer en poris

*svagt klämljud*

med huden är fet och fäster inte

 

tar en stöl på hemmahaket

*klunka klunka*

men hjärnlullet bara växer

  

Pelikaner trivs i solen, tänker jag, men skulle de kunna dansa där asfalten kokar?




Fri vers av Lena Krantz VIP
Läst 341 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-07-23 15:31



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Mycket bra....!!!!:):)
2008-07-24

  korpfjäder
Det här är en såndär text som går att läsa högt på krogen och få igång ett lååångt prat med. Gillar det oväntade som precis går in i stadsverkligheten. Och minns... den kokande asfalten. Korpar stannar inte där den kokar. Faktiskt.
2008-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP