Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vore det inte dags att avskaffa ordet "rasism"?

 

Rasism (enligt ordboken):

åskådning som är baserad på föreställningar om att vissa raser är överlägsna andra (särsk. om hävdande av den vita rasens överlägsenhet).

Men 

om jag har förstått genforskningen rätt så finns det helt enkelt inga mänskliga separerade raser. Människor har alltid vandrat till nya trakter, av eget val eller tvungna av andra skäl, och nya sexuella kontakter har alltid knutits.

Visst har någon grupp varit isolerad under X antal år men det har knappast varit till fördel för den gruppen utan har resulterat i degeneration och missbildningar.

Sådana isolerade grupper tillhör dock undantagen. Generellt sett har det varit ett konstant utbyte av gener mellan olika grupper, i alla tider, nu och för 10 000 år sedan.

 

Så om det inte finns några raser, hur skulle då någon kunna vara överlägsen (eller underlägsen) den andre?

 




Övriga genrer av Lena Krantz VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-07-24 21:04



Bookmark and Share


  friheten
Instämmer med Tomas!!!!
2008-07-24

  korpfjäder
Om man tittar på olikheter och likheter genetiskt så tycks det vara så, att genetiskt sätt så är vi mer lika kineser än varandra.... Så det där med raser är nog överreklamerat. Vi är olika utanpå och kulturellt har vi olika mönster. Det får man nog ha respekt för och leva med. Men nog försöka låta bli att värdera.
2008-07-24

  To
Jag tror jag förstår vad du menar med denna text. Min uppfattning den är fin. Allt liv bör respekteras så gott det går.
2008-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP