Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Herr Hauptmann

"Herr Hauptmann, varför gråter ni?
Sex år av krig är slut,
Herr Hauptmann, varför gråter ni?
Er kamp den är så slut."

"Mitt hem är i ruiner,
mitt land finnes ej mer.
Vi sattes så att kämpa,
för att bli större för fler."

"Men nu har fienden kommit,
slagit sig ned i vårt land,
och allt som vi blev lovat,
rann ut och blev till sand..."





Fri vers av Henrik Svensson
Läst 215 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-08-05 08:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Svensson
Henrik Svensson