Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Herr Hauptmann del 2. Den ryske kommendanten förtäljer de tyska soldaternas öde.


Sibirien

"Såja, raska gossar,
kasta era gevär!
Upp med era händer,
såja, precis sådär!"

"Ni har valt att ge er,
det är så er rätt!
Ni står nu så på led,
för er herre Sovjet!"

"Stalin, Moder Ryssland,
se vår gåva till er!
De marscherar från inre Tyskland,
och de blir bara fler!"

"Tillbaka uti östern,
ti' vårt kära Moderland,
o' de fältslag vi utkämpa,
mot era gråa rövarband!"

"Nu så får NI åka,
godståg österut,
till det kalla Sibirien,
för där tar spåren slut!"




Fri vers av Henrik Svensson
Läst 203 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-05 14:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Svensson
Henrik Svensson