Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Herr Hauptmann del 5.


Paulus

General, ni ska nu få se,
ni ska fortsatt va' vår trofé.
Ni får bo i DDR,
utan några besvär.

Det är himmelriket ska ni få se,
där socialismen den sker.
Tyskland av socialister styrt,
ett land där ingen flyr.

I väst så finnes kvar det där,
fascismen ni stödde så väl.
I det Tyskland som finns i väst,
där är fascisterna flest.

"Men er jag känner igen!" sa han då,
"Jag såg er med Führern vid Rhône!"
"Det är rätt, ni såg ej fel,
jag följde min Führer från Rhen!"

"Men nu är nya tiderna här,
och då är en gammal affär.
Nya herrar med nytt parti,
socialism som energi!"






Fri vers av Henrik Svensson
Läst 214 gånger
Publicerad 2008-08-05 17:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Svensson
Henrik Svensson