Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon kallas för kakan

i det lilla att baka en sockerkaka
(och äta den tillsammans med en gammal vän
snart, när hon kommer hit på besök, långväga ifrån)
vilar det stora i alltings litenhet
kakan kan vara torr eller mjuk och varm eller kall
(för den väntar ännu på att bli bakad av mig om någon minut efter att jag har skrivit den här obetydelsefullt betydelsefulla, eller betydelsefullt obetydliga texten)
socker och salt innehåller den

ja egentligen är den sockerkakan
meningen med livet

Snart kommer kakan hit och vi ska äta kaka
och jag ska vara glad att jag just den stunden får ta del
av två kakor.

Karin heter hon, men hon kallas för kakan

och jag får både ha kakan och äta den hur mycket som helst
den gamla skrönan stämmer inte
det lilla i det stora och det stora i en sockekaka som väntar på sin tillblivelse





Fri vers av Arwen
Läst 325 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-08-07 12:21



Bookmark and Share


  Arwen
usch!
2008-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Arwen
Arwen