Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vet fortfarande inte om jag är levande

Det var ett tag sen jag kände mig död.
Men jag vet fortfarande inte om jag är levande.
Jag tittar på ditt fotografi och undrar om du är det egentligen.
Död alltså.

Tiden går.
Och människorna planerar.
Stressar och känner sig gamla.
De sparar inför sämre tider.
Men jag vet bättre.
Det är ingen idé att spara.
Till en annan dag.
För den kanske aldrig kommer.

Jag har levt i nuet så länge nu.
De flesta tycker att jag borde sluta med det.
Men det är för att de aldrig har förstått varför jag lever så.
Och det behöver ingen förstå heller.
Så länge jag själv vet varför.

Kanten jag stod på ett tag och vinglade över.
Är nu försedd med ett räcke.
Ett stöd jag kan hålla mig i.
De dagarna då till och med nuet inte lockar längre.


Men nu var det ett tag sen jag kände mig död.
Ändå undrar jag om jag verkligen är levande.




Fri vers av Glittra G
Läst 271 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-08-09 00:48



Bookmark and Share


  Fånga dagen
En mycket stark och viktig text gillas mycket
2008-08-10

  Elaine.S VIP
Det här var en stark text som tar tag i mig och väcker tankar om livet och stunden som är nu.
Starkast lyser orden...

"Kanten jag stod på ett tag och vinglade över.
Är nu försedd med ett räcke.
Ett stöd jag kan hålla mig i.
De dagarna då till och med nuet inte lockar längre."

som talar om hur svårt något varit...
2008-08-10

  Mona*
Griper tag. Tycker mycket om. Funderar på nuet, dået och senet. Lever man i nuet om man stängter igen dået? Lever man i senet för man längtar efter nuet... ja mycket tankar.
2008-08-10

  Tina-sol
Den här har röst. Saknar dina muntliga framträdanden.
2008-08-09

  Dr Jimmy Johansson The 777
Det Är En Fantastisk Fördelel Att Veta Varför Och Varför Inte.....
2008-08-09

  Carola Zettergren
Mycket bra poetat!!!Applåder!!!
2008-08-09

  Spider
hehe ja nog lyser det att du lever i dessa ord..
en sann livs linje att följa till dess ände
lev o var glad var dag..
2008-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G