Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Natten är min

Gudars skymning
älvornas natt
vid regnbågens ände
ska jag finna min skatt

Änglarnas vrede
ska falla tung
vid syndarens näste
växa blåklint och ljung

Bödelns yxa
är gömd i skugga
hänger i luften
som regn börjar dugga

Mörkrets boning
vila för själen
kejsarens gåva
andrum åt trälen

Nattens drottning
ger och tar tillbaka
får bödlens hand
att darra och skaka

Gudars skymning
älvornas natt
i mörkrets grotta
ska jag finna min
regnbågsskatt.




Fri vers av Havanna
Läst 233 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-08-17 11:53



Bookmark and Share


  noname_realmind
Härligt gung och stor glädje och kraft i denna!
2008-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Havanna
Havanna