Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klockan tre. Första måndagen i månaden.

Och så går larmet.
Klockan tre.
Första måndagen i månaden.
Sirenernas vrål
studsar runt mellan hus och klippor.
Pensionären på bänken
eller solbadaren på gräsmattan där borta -
ingen bryr sig.
Jag tänker en stund på tiden
när de här signalerna betydde något.
Kriget var nära.
Bara en knapptryckning bort.
Och så skulle svampmolnen stiga mot himlen.




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 530 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-08-17 16:01



Bookmark and Share


  glasblåsarblå
kraftfull dikt med ett perfekt avslut.
2008-08-18

  vera gade VIP
"Hesa Fredrik" larmar i Gbg 1939 när tyska flygplan på väg till Norge kom in i luftrummet- ett skräckminne
2008-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP