Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag saknar att älska dina skratt

Jag älskar dina skratt i telefonen.
Även när jag är arg.
Har jag svårt att låta bli att le.
När jag hör dig skratta.

Jag saknar dina skratt i telefonen.
Även de som gör mig arg.
När du inte tar mig på allvar.

Nu är det tyst.
För du är tyst.
Och du har inget mer att säga.
Inget mer att skratta åt.

Jag vill höra dig skratta igen.
Åt mina norrländska sscchh-ljud.
Reta mig varje gång jag säger choklad.
Och sköt om dig.
För att jag inte skiljer på uttalet.

Jag älskar hur du uttalar mitt namn.
Som bara du kallar mig.
Mitt hemliga alldeles egna namn.
Som klingar så vackert i mina öron.

Men nu blöder dina skratt.
Det droppar aska av dina tankar.
Dina steg är tunga som bly.
Och orden stockar sig i halsen.
Du är tyst.
Och allvarlig.


Jag saknar att älska dina skratt.
Även när du gör mig förbannad.
Kom tillbaka snart







Fri vers av Glittra G
Läst 266 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-08-17 23:26



Bookmark and Share


  korpfjäder
Kärleken saknar också det som är irriterande - tillsammans med det andra. Fint!
2008-08-18

    LadyFool
saknaden är tung. känns igen. ljud av en röst kan eka i huvudet i en lång tid.
fin text
2008-08-17

  Dan Linder
kompakt och gnistrande av hatkärlek, saknad och avståndstrygghet. Bra!
2008-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G