Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en påhittad person, av mig, och har nästan samma resplan som Dante i Divina Comedia.


Saculdeque

Han var en man, som fann sin väg,
genom helvetets eldar och rök.

Han var en man, som snabbt försvann,
ur människors ilska och sinn'.

Han var den man, som var sig själv,
som fann Satan behaglig som gäst.

Han var den man, som höllo så högst
Gud Fader med psalmer och talande bön.

Han var den man, som i helvet' försvann,
för att sedan träda åter upp igen.

Han var den man, som sökte sig själv,
men fann Gudom och härlighet till trots.

Han var den man, som i döden försvann,
och fann mörkret, som befrielse och bot.




Övriga genrer av Henrik Svensson
Läst 245 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-23 00:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Svensson
Henrik Svensson