Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du vackre invandrare,kom hit!

Du invandrare

kom hit
och prata lite med mig
jag älskar hur du
bryter
hur du säger:
doorarna (dörren)
hur du säger:
foten
fast menar benet
hur du säger:
vackra svenska flicka

Jag älskar
hur självsäkert
du går
hur stolt
du för dig
hur tydligt du visar
vem du är
hur tydligt du visar
vem du älskar

Jag älskar
hur glad du är
och trevlig
mot främlingen
på gatan
hur man lätt
går till dig
och lånar socker
hur man lätt känner
sig omtyckt


Du invandrare
du vackre
vackre
mörke
mystiske man


Kom hit!


och färglägg mitt liv




Fri vers av Havanna
Läst 487 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2008-08-24 16:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En välkomnande varmt
öppen-famn-text,
tvärtemot det vana främlings-
fientliga i vårt samhälle, skönt!
2008-09-29

  Havsjungfrun
Fint!..gillar denna..härlig!
2008-08-30

  Don Jorgé
Vilket fint budskap och vilken fin dikt. Mycket bra.
2008-08-26

  glittertindra
de tillför andra färger dessa...
2008-08-26

  Sladjana Zubcevic
Underbart skrivet!
2008-08-26

  lyckeli
Underbar text! Om alla tänkte så vore världen ett varmare ställe!!
2008-08-24

    ej medlem längre
Kärleken är en hel palett...
2008-08-24

  Frederick
Blev oerhört glad när jag läste detta! Väldigt bra skrivet!
2008-08-24

  Josef Ahl
bokmärker !!
2008-08-24

  Josef Ahl
Jag känner mig träffad ! ;)
2008-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Havanna
Havanna