Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har huvudet i himelen

Jag är ett träd

jag har huvudet
min vackra krona
i den blåa
himelen

min kropp simmar
flyter
bara är
i den genomskinliga
ogenomträngliga
djunglen
av luft

mina fötter
står tungt
stadigt
orubbat på
skakig
oförutsägbar
mark

i myllan nedanför
står det underliga
blommor i olika
osägbara
obeskrivliga
oberäkneliga
former
men
bekanta på något vis
och
de drar i mig
skriker
efter mig
min blotta existens
gör att det kan leva

Under myllan
växer mina
obrytbara
oböjbara
underbara
rötter
som hjälper mig
att aldrig
sluta växa
aldrig sluta
sträcka mig
efter mer
mer
som hjälper mig
att alltid
räcka högre
högre


hela världen är mitt
rum






Jag är ett träd

och världen

är min skog.




Fri vers av Havanna
Läst 231 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-08-26 20:42



Bookmark and Share


  zallander
lär dig stava
2012-02-03

  lyckeli
Åååh, vad jag vill ha huvudet i himelen....och aldrig kika ner....
2008-08-26

  Cris
*gillar*

varför? jo naturen.. bilderna som kommer..symboliken.
mellan träd och människa
liv
Den härliga blandningen mellan detta.
2008-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Havanna
Havanna