Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag visste inte vad kärlek var

Jag hade aldrig varit kär
förutom inbillade tonårsförälskelser
men den riktiga känslan
när jorden snurrar
extra varv
och man bara ser blommor vart man går
den hade liksom aldrig
infunnit sig
i mig

Du stod framför mig
en sen natt i början
på sjudande April
du var vacker
såklart
och intressant
på ett mystiskt vis
jag fann dig
vara spänningen
jag väntat på
och mina små tanter
i magen
började producera allt
mer brustabletter

Vi fann varandra
mest du
minst jag
men jag älskade
att du älskade mig
älskade att du sa
att du älskade mig
jag svarade alltid
jag tycker om dig med
ville inte ljuga
mina känslor
ville inte ge dig något
jag inte visste
om jag hade

Jag hade aldrig varit kär
men du var annorlunda
jag var ung
och naiv
visste allt
i min lilla
värld
du var äldre
gift och
skild
och visste mycket
om alla världar
och du ville visa
alla för mig
ville åka till alla
med mig
jag blev kär i dina
ord
och dina känslor
och jag trodde jag var kär
men jag visste
innerst inne
innerst inne

du gav mig allt du hade
och trodde
du fick allt tillbaks
men jag behöll
sög åt mig
som en fästing
ville så gärna vara
kär
i dig
ville säga
jag älskar dig

Vi skaffade allt
tillsammans
du och jag
vi skaffade livet
skapade livet
och jag trodde
att du en dag
skulle avslöja mig
mina innersta tankar
att jag en dag skulle
avslöja mig
mina innersta behov

Men livet går inte alltid
dit man tror
följer inte de mönster
man inbillar i sitt huvud
och min kärlek till
din kärlek
mitt älskande
til ditt älskande
visade sig vara
äkta


jag visste bara inte vad kärlek var..




..innan du visade mig.




Fri vers av Havanna
Läst 173 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-08-27 21:08



Bookmark and Share


  stefan.g
Kärleksfull dikt..Bra skriven!
2008-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Havanna
Havanna