Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KÄRLEK - rena galenskapen

.

Det är rena galenskapen
att överlåta sitt hjärta
till sin älskade

Det är farligt
att släppa taget
om fast mark,
för att låta sig älskas

Det är riskabelt
att låta en annan person
hålla ett så fast grepp
om ens hjärta och själ,
som hon faktiskt gör,
då kärlek skapas
och existerar

Men ändå gör vi det

Det gör så ont
när kärlek kraschar
in i betongväggen
av sorg och tårar

Det svider
i hela alltet
då greppet om hjärtat
ofrivilligt släpps,
och du tvingas andas
din egen luft
och inte längre
den ni delat på,
och det är jobbigt,
det är kvävande

Vi vet om det,
vi har känt det,
men ändå söker vi kärleken


Och skälet
till varför kärleken
är så värd
att riskera så mycket för
är för komplicerad
för att beskriva i ord
Men när man känner kärlek,
då är det helt plötsligt
väldigt enkelt
och självklart
att det är något
som absolut är värd riskerna

.. för det är ju bara så underbar
att få andas kärlek




Fri vers av Il poeta della luna
Läst 489 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-09-01 10:43



Bookmark and Share


  beam72
Så väldigt vackert skrivet, enkelt och rent
2008-12-27

  DrownedFish
Så ärlig, och så vackert, träffande och känslan på topp. Been there done that får en ny betydelse. Perfekt helt enkelt!
2008-09-17

  Gunnar Norrman
Det stämmer så bra, det Du skriver. Jag tänker själv med glädje på all kärlek som jag fått uppleva, och jag ångrar inte en sekund! Men kärleken dör utan frihet. Men att se sin älskade vara förälskad i en annan, det är svårt!
2008-09-03

  L.S
tycker om den:) bra jobbat
2008-09-02

    mr cloud
så vackert,
älskar hela texten,
blir fan bokmärkt det här !
du uttrycker dig med sådana fantastiska ord !
åhå !
första raderna,
wow.
och detta :

"och du tvingas andas
din egen luft
och inte längre
den ni delat på,
och det är jobbigt,
det är kvävande"

gud,
permission to marry your talent ? (a)
och, jag vet, jag suger på engelska men skit i xD

:*
2008-09-02

  anits VIP
Underbart vackert skrivit
2008-09-02

  Maria Zena Viklund
fast kärlek är ju egentligen att släppa någon fri, kärlek kan aldrig vara bunden i rädsla tror ajg men dit är svårt att nå för när vi älskar någon blir vi så rädda att den ska försvinna så vi håller kvar och tror det handlar om kärlek men istället om makt, bra skrivet!
2008-09-01

  jardan
Underbara rader om livets gåta och väsentlighet.
2008-09-01

  Rosmarin
ja, eller som Heidenstam (tror jag det var) sa: Skönare lyss till den sträng som brast, än aldrig spänna en båge!
2008-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Il poeta della luna
Il poeta della luna