Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om det var möjligt





Om det var möjligt
att hitta

ett träd som bar
frukt året om

som alltid kunde stilla vår hunger
och vår längtan

Om det fanns ett hem
utan skuggor

en kärlek utan sår

en längtan utan sorg

en ständigt
uppfylld dröm


skulle vi ändå

vandra bort

för att söka




Fri vers av Michaela Dutius
Läst 279 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-09-11 08:58



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
"...Var och en av oss ville vandra sin egen väg..."Jes.53:6
Så är det alltför ofta...
Bokmärke.
2008-09-16

  Larz Gustafsson VIP
Så länge vi inte fått del av olivträdets saftrika rot, ja.
2008-09-15

  Elisabeth VIP
Det skulle vi säkert göra! Din text står sig självklar och förankrad i orden. Fint uttryckt.
2008-09-14

  Maria T
Det ligger nog i människans natur
att ständigt söka efter nya spännande
upplevelser
2008-09-12

  Johan Bergstjärna VIP
Tror du det... Inte alla kanske.
Inte jag för jag är så trött på att söka.
Jag skulle sätta mej vid det där trädet
ta en frukt... bara vara och andas frid.
Och jag skulle le.
2008-09-12

    © Birgitta Wäppling VIP
Insiktsfullt, mjukt och drömmande. Blir glad av att läsa denna.
2008-09-11

  Yvonne
Så sant, människan är en sökande varelse. Bra beskrivning i poesiform.
2008-09-11

  Kristina Wallbing
Ja sökandet och längtan är nog både vår räddning och vår stora smärta. Du beskriver det så klart och tydligt! Mycket bra!!
2008-09-11

    Ken Cassel
Vackert Michaela
Men om du vill ha ett träd som bär frukt året runt får vi nog allt åka emot ekvatorn
Typ till Thailand

Kramar
2008-09-11

  berxper
Så fint du målar upp det! Drömvärlden!!!
Men ändå någonstans blir människan aldrig tillfredställd!
Det ligger djupt i oss att aldrig vara nöjda!
Ganska tragiskt.
Just sökandet driver männikans utveckling framåt.
Du får fram det så snyggt i din poesi!
Applåd!
2008-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius