Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Visst är det konstigt att man alltid minns det som var bra. När man saknar.

Man kommer ihåg de vänliga orden.
De roliga stunderna.
Inte de hårda orden.
Eller elaka kommentarerna.

Man kommer ihåg den vänskap man bildade.
Den man åtrådde.
Inte de band man splittrade.
Inte den man förrådde.

Man kommer ihåg de lena smekningarna.
De varma kramarna.
Inte de hårdhänta händerna.
Eller de träffande slagen.

Man kommer ihåg allt i ett skimmer av att det var bättre.
Inte på något sätt sämre.

Man kommer ihåg de döda som vore de gudar.
Som man älskade mest.
Inte som de jävlar.
Som människor faktiskt kan vara ibland.

Man kommer ihåg livet som det aldrig var.
Inte som det faktiskt är.
Visst är det konstigt att det är så.






Fri vers av Glittra G
Läst 241 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-09-15 19:33



Bookmark and Share


  korpfjäder
Kanske det gör för ont att minnas att man älskat någon som inte bara är god... och att det är så det är med livet - det är på gott och ont. Alltid. Fast man kanske vill tro att det skulle kunna vara bara gott.
2008-09-15

  Mästaren och Margarinet
De döda minns vi med värme, som jag minns Anna Lind - trots att hennes signatur på ett papper tillät ett CIA-hyrt flygplan landa, agenter ta med sig två personer till Egypten för tortyr.

Och på detta sätt minns inte bara vi, utan även tidningarna.
2008-09-15

    miramari
Önskar att jag kunde hålla med.
2008-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G