Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är lördag och jag har inget inplanerat

Solen har hittat hit.
Strilar in bakom persiennerna.
Jag ligger i sängen.
Naken.
Lyssnar på tystnaden.

Det är lördag.
Och jag har inget särskilt inplanerat.
Det brukar jag alltid ha.
Varje dag är nästan alltid uppbokad.
Sån är jag.
Och jag gillar det.
Men ibland är det skönt att bara vara.
Bara existera och finnas till.

Träden utanför är fortfarande gröna.
Med röda inslag.
Det får mig att tänka på min barndomsstad.
Vet inte riktigt varför
För där är träden gröna under väldigt kort period varje år.
De är oftare nakna eller vita.

Ljuden från människorna som lever omkring mig ger mig ro.
Musik från glada studenter.
Tv-ljudet från ett tråkigt program som en vän lyssnar på.
Bankande ljud från folk som flyttar möbler.

Det är lördag och jag har inget inplanerat.
Jag känner en ro som inte funnits i mig på ett tag.
Kanske är det för att du befinner dig i ett annat land.
Kanske är det bara för att solen strilar in genom persiennerna.
Och jag ligger naken och njuter.




Fri vers av Glittra G
Läst 275 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-09-20 14:09



Bookmark and Share


  Dr Jimmy Johansson The 777
-Skön Läsning.....mysig text............
2008-09-26

  korpfjäder
Njutbar text också. Enkelt låter du läsaren veta hur det är....
2008-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G