Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem ser den svage


Vem ser den svages
önskan
att bygga sig nåt nytt
att han har kämpat
livet
och jagat dag som flytt
vem ger honom sin blick
och erbjuder en hand
vem ger utan att tänka
på klyftor hav och land

Vem önskar honom bättre
en dag med kärlek full
vem öppnar famn
vem täpper hålet
älskar för hans skull


Vem ser den svages
ögon
som lyser tomt
men fullt av lust till livet
fullt av längtan
efter beröring
efter någons ögon
som bara vill räcka
en hand
en sekund
inför det första klivet





Fri vers av Havanna
Läst 182 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-09-20 15:30



Bookmark and Share


  Fredrik Stillesjö
Hej Havanna!

Vacker och viktig dikt. "Vem ser den svage" är en djupt mänsklig fråga som jag hoppas i ett utsatt läge att jag svara "jag!" på. Hälsar Fredrik
2008-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Havanna
Havanna