Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

säg till när det läskiga är över


jag sa rebound
och du sa klamydia

när jag gick glömde jag
min oskuld mellan dina lakan,
och självrespekten på din kudde

alla mina vänner vänder sig om
i korridoren för att hälsa, med ett
plågat uttryck i sina ansikten och i
klassrummet smälter jag in i väggen
tänker att jag hör inte hemma här

jag hör inte hemma ens i min lägenhet,
pappa står i dörröppningen till mitt rum
och undrar om det är min tonårsrevolt
att ligga i min säng och stirra in i väggen

skäller lite
öppnar dörren
stänger dörren

och när jag skolkar är jag tvungen
att gå hem till mamma och säga att
jag har studiedag. vilken tur att min
mamma är så jävla out of it att hon
inte fattar att man inte har studiedag
fyra dagar i veckan

jag hör av mig till Dig med stort D,
och jag skriver nästan aldrig med stora
bokstäver, och du svara tafatt, leker
med vardagsfraser, eller kanske gömmer
dig bakom dom

slår oss i bitar

din halva reser sig upp

min ligger kvar i en främmande säng




Fri vers av inutimonster
Läst 476 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2008-09-20 23:10



Bookmark and Share


  Lia-Lej
Att bli kvar i en säng, ingen kan ge det ord bättre än du.
Som mamma till en sjuttonåring läser jag med stor fascination och enorm respekt dina rader.. du ger mig tillträde.. och jag blir ödmjukt glad över detta!!
2008-11-18

  Softcore
Varför är inte jag du istället? Eller ska jag säga varför skriver du sånt som jag inte riktigt hunnit formulera i mitt huvud än men som jag gärna skulle vilja och...

Du är så bra!
2008-10-25

  Carola Zettergren
ÅÅÅ...rakt in i hjärta och själ...och fy sjutton,jag känner också igen mig...
2008-10-01

  Skäl till själ
ahh bra, mycket
2008-09-24

  Bevingad
Rak och känslosam text som letar sig rakt in mellan revbenen för att landa i magen. En slags förtvivlan som lamslår. Proffsigt!
2008-09-23

  Stensamlaren
du är så bra på att skriva sådär så att man förstår precis...

//och du svara tafatt, leker
med vardagsfraser, eller kanske gömmer
dig bakom dom//

- gillas lite extra!

**kramar**
2008-09-21

  korpfjäder
Det gör ont i mig att läsa. Och jag skulle vilja vara där och vara varm och go och bra för det där diktjaget som jag helt enkelt bara älskar.
Varför det? Jo för att dikten talar ett enda språk rakt genom både form och innehåll. Och jag känner igen sanningar som jag trodde jag glömt om mig själv och jag vet att det gör mig mer mänsklig.
Relationer är inte lätt...
2008-09-20

  halmstrå
Om du som skriver, skriver om dig själv skriver du förbannat bra om sånt man oftast inte talar om. Och om du inte skriver om dig själv är du fenomenal på att fatta något om livet bortom de rosa molnen.
2008-09-20
  > Nästa text
< Föregående

inutimonster
inutimonster