Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min flicka är 18 månader.Har nattskräck varje gång hon är sjuk med feber. Alla som haft ett barn som lidit av detta vet vad jag menar och känner.


Nattskräck



Natten sväljer inte dina skrik
den bara förstärker
jag slukar dom hela
och de slår rot i mitt hjärta

mörkret döljer inte dina skrämda ögon
de lyser som eldflugor
min näthinna absorberar varje blinkning
och skräcken låser sig i mitt bröst

tystnaden lugnar inte dina snabba andetag
din kropp rycker till då och då
jag känner varje pust till sitt slut och början på nästa
och mina armar vill stelna runt ditt lilla sköra lekamen


Smeker din kind
mina fingrar genom ditt hår
känn tryggheten

kramar ditt bröst mot mitt bröst
ligger nära,nära
känn värmen

lägger mitt ansikte mot ditt
andas dina andetag
känn lugnet


men

kärleken sväljer inte skriken
ömheten raderar inte skräcken

bara förstärker

AAAHHHHHHHHHH!
MAAAAAAMAAAAAAAAA!
MAAAAAAAAMAAAAAAA!

och

mitt hjärta blöder
ömmar

till bristningsgränsen




tills



skriken upphör
ögonen blundar
åter
andetagen lugna
hämtningar
igen





älskling



GÖR ALDRIG MER SÅ!!!!




Fri vers av Havanna
Läst 262 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-09-25 10:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Havanna
Havanna