Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En vacker höstdag får inte slösas bort


En vacker höstdag
solen skiner från
nästan
klarblå himmel
löven yr
genom
överraskande ljumma vindar
på avstånd
om man inte
lägger märke till
de gulnande
snart
skalliga träden
kan man vid blotta anblicken
tro
att det är sommar

och genom mitt fönster
på glänt
ser jag
grannar i farten
på gång
överallt
med arbetsmotorn på
klipper gräset
räfsar alla vackra löv i högar
spikar på sina hus
sågar buskar
planterar inför kommande
blomstersäsonger
överallt
arbetsmyror
i solens värmande strålar

genom mitt fönster
på glänt
hör jag
fåglar som kvittrar
sina höstkvitter
hälsar välkommen till
kyligare årstid
till eldning i kaminer
till varma koppar
choklad i mängder
välkommen till
den goda boken
som aldrig blev läst
på stranden i somras
till kapporna
som hängt i spänd
förväntan
i en tyst garderob
sen sist


En vacker höstdag
solen skiner
från
nästan
klarblå himmel
ljummen vind
som överraskar mina kinder

och

överallt dessa arbetsmyror
syrsor
som spelar på flitets
orgel
tar i
kämpar på
svettas till sista droppen


en vacker höstdag
går oxå mot sitt slut
tar sista bussen
hur vackert
den än har
målat
sina färger
hur skönt
den än har
blåst mina kinder
rodnande röda

och jag

lämnar gräset dit hän
och löven låter jag blåsa
blommorna får vänta



tar en sipp av ckokladen


och en till...




Fri vers av Havanna
Läst 232 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-09-28 15:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Havanna
Havanna