Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vart går alla år!?


Livet går så snabbt
som snabbtåget
på speed

man städar sitt hus
gnuggar,gnuggar
varje fläck ska bort

man lämnar på dagis
och skola
pratar med fröknar
om ditten och datten
och med föräldrar
om väder och vind

man jobbar
knegar på
fixar, donar
klinkar på tangenterna
kollar rullbandet
är äckligt trevlig mot kunden
över disk
tar i från tårna
kollar klockan
ibland
tiden står alltid
still just då

hämtar barn från dagis
skola
pratar med fröknar om
ditt och datt
stressar
pratar med
ungar
hur dagen har varit
pelle har varit dum igen
jaha
stressar hem

man lagar mat
med näring i
morötter
grytkött
lök soja vatten
kryddor
blir en god bra gryta
kalops
med kokt potatis till
kom alla mina
barn
och ät
roffa åt er
känn kärleken
i maten

Man slänger soporna
för femtielfte gången
byter bajsblöjor
för femtielftegången
kollar tv
samma program
för femielfte gången

Man pussar ungarna
godnatt
märker hur mycket de
vuxit
sen sist
man mätte med de ögonen
hur stora de blivit
sen sist man
man såg med de ögonen
läser sagan
man läst
igår
och igår
och igår
för rutiner är bra
har jag läst i föräldrar och barn

Man sover tunga sömnen
i sköna sängen
man bäddat med
blomsterlakan
för känslan att sova
på sommarängen
man blundar
skönt
tills morgonen kommer


man låter livet rulla på

till man plötsligt
står där en dag

med för stora skor
fel kläder
och rosiga kinder

och undrar var alla år tog vägen..




Fri vers av Havanna
Läst 181 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-09-29 09:04



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Vemodigt men samtidigt lite gulligt slut.
Jag undrar redan vart mitt liv tog vägen, och om det överhuvudtaget var ett liv värt att kalla liv.
2008-09-29

  lyckeli
Livet borde komma med en pausknapp....
2008-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Havanna
Havanna