Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Där,dit deras vingar kan flyga


Jag har alltid varit

väldigt hemmavänlig

trivts bäst där mina fötter står

inte

där,dit mina vingar vill flyga

kanske

lite bekväm

kanske

lite feg

Jag har alltid bara känt mig hemma

här

bland ekollon och rönnbär

bland

äpplen och päron.



Men så

gifte jag mig


med en serbisk man


och vyerna breddades en aning

och blicken ville nå längre

än till horisonten


och

jag är så glad

att mina barn

får växa upp här

bland

ekollon och rönnbär

äpplen och päron

och

jag är så glad

att mina barn

får växa upp där

bland

vattenmeloner och vindruvor

aprikoser och valnötter

bland

majsfält och höga grönskande berg

skratt och välkomnande ögon



Jag är så glad

om de blir hemmavänliga

trivs bra där deras fötter står

som jag

men ännu gladare

om de

trivs lika bra

där



dit deras vingar kan flyga






Fri vers av Havanna
Läst 231 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-10-03 10:28



Bookmark and Share


    Madeleine Ågren (Maduska)
Å, vilken underbar dikt! 100 poäng av 50 möjliga! Tack!
2008-10-04

  Larz Gustafsson VIP
Samma här.
Min fru är etiopiska.
2008-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Havanna
Havanna