Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trasdockan

En duns
Trasdockan landar på golvet

Flickan står med stora ögon och öppen mun
Framför henne håller far fram det underbaraste hon har sett,
Stort blont hår.
Rosa färgade läppar,
Stor och vid, röd klänning,
Den finaste dockan på denna jord

Med ett tjut springer flickan fram och tar dockan ur sin fars händer
Sliten och trasig ligger trasdockan i ett hörn
Flickan har redan glömt sin gamla vän
Nu har hon det perfekta framför sig

Dagarna går dockans hår tappar sin blonda glans
Allt är inte alltid som man tror
En månad går klänningen har trasats sönder
Så går det när man skrapar på ytan
Ett halvt år går inte finns det mycket kvar av dockan nu
Det perfekta har nu förvandlats till skrott

Nu flickan bara gråter
Någon som har sett hennes slitna, skitiga och vedervärdiga trasdocka?




Fri vers av FanaticaNr1
Läst 373 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-08-02 13:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

FanaticaNr1
FanaticaNr1