Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När jag dör,så ni vet.



När jag dör

ska jag vara gammal

som gatan

skrutten

ha gjort mitt på denna jord

mina barn ska vara vuxna

med egna barn som är vuxna

som har ett par barnbarnsbarn till mig

mitt hus ska var

fallfärdigt

dags att rivas

byggas nytt

min man är död sen länge

för han är äldre

mycket äldre

och han röker dessutom

så han får skylla sig själv

som inte tagit hand om sig själv

bättre

Min kropp ska vara

trött

trött som höstlöven


och jag ska falla

precis som dem

falla till marken

en dag

bara så där

oväntat,men helt klart dags



När jag dör

ska alla veta

som jag älskar

att jag älskar dom

mer än livet självt

och mina ovänner

ska veta

att jag älskat

att hata dom

och hatat

att älska dom



När jag dör

ska folk inte gråta

de ska glädjas

å mina vägnar

de ska festa på min grav

skratta tills natten blir

dag

för nu är gumman fri

fri som fågeln

och mina barn

ska inte minnas

mina gamla skruttiga år

de ska minnas

hon

som hoppade i regnpussar

och krigade med ekollon

och

berätta det för sina barn

och barnbarn

vilken toppenmamma

jag var




När jag dör

ska det vara sommar

och varmt

så man kan ha kjol

och klänning

på min begravning

så man slipper frysa

när prästen maler

om mitt liv

och graven ska var full

av vackra blommor

spelar ingen roll vilka

jag har ju aldrig vetat mycket

om blommor

förutom att de är vackra

och tårarna som kommer falla

oavsett vad jag tycker

ska falla

en gång

en gång

och aldrig mer




När jag dör

ska jag vara gammal

som gatan

skrutten

ha gjort mitt på denna jord




men



helst





ska jag inte dö alls




Fri vers av Havanna
Läst 211 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-10-04 19:35



Bookmark and Share


  stenhur
och egentligen gör du inte det. Jag hoppas du slipper gå i en himmel och spela harpa men den känsla du förmedlar är befriande skön.
2008-10-05

    Madeleine Ågren (Maduska)
Precis så ska det vara!
(Kanske något att spara till att be någon läsa upp på begravningen ... hm. Tål att tänkas på. Spar den så länge ... ifall ... Kram och tack.)
2008-10-04

  Larz Gustafsson VIP
Det värsta är att man inte får höra snacket efteråt...

Dina funderingar är emellertid intressanta.
2008-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Havanna
Havanna