Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag glömde hur dyrbar du är



Jag glömde bort

för ett ögonblick

hur dyrbar du är

hur lyckligt lottad

jag är

du förtjänade inte

de falska ord

jag gav

du förtjänade inte

de tomma ögonen

jag gav

jag glömde bort

för ett ögonblick

för några få sekunder

om man räknar

ett helt liv

eller

flera månader

om man räknar

ett helt kort liv

hur viktig du är

för mig



Blotta tanken

på att leva

ett helt liv

utan dig

gjorde att jag skälvde

ner i grunden

av mitt jag




utan dig

är jag bara

en tågförsening

bara en skugga

av en levande

varelse



Du förtjänade inte

mina tvivel

du förtjänade inte

att få mattan uppryckt

under dig

så abrupt

och plötsligt



kallt

och känslolöst




Jag kan inte skylla

på någon

kan inte peka finger

kan bara

stå mitt kast

erkänna

med ryggen rak

som en linjal


jag hade fel
så fel






Jag glömde bort

för ett ögonblick

hur dyrbar du är



men



jag är glad


för







du glömde aldrig




Fri vers av Havanna
Läst 256 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-10-06 17:39



Bookmark and Share


    Madeleine Ågren (Maduska)
Och stor är den som kan erkänna sina svagheter. Om det nu är en svaghet att svaja lite ibland. "Alla måste få ha sina dåliga stunder" som min gamla mamma brukar säga (som fyller 90 år i morgon). Eller som min bästa vän brukar säga: "Det är inte fel att ha fel".
2008-10-06

  Larz Gustafsson VIP
"En tågförsening"!!

Oslagbart!
2008-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Havanna
Havanna