Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dryckesvisa

När du fått en överhalning
och du fått på pälsen,
blitt beskyld för tok och galning
vill du kanske lägga dig på rälsen?
Då blir goda råden dyra
för att få dig upp ur botten.
Det blir tid för sus och yra
så vi tar de fulla måtten;
Ja, vi lyfter våra glas till skål
skål
skål.

Bäste broder, glöm du betten
av de hårda orden.
Ja det bästa av de många sätten
finns i flaskorna på borden.
Ja nu tömmer vi buteljen,
sen så öppnar vi väl nästa.
Ja vi firar denna helgen
men imorrn bli det siesta.
Ja, vi lyfter våra glas till skål
skål
skål.











Fri vers av Erik L
Läst 449 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-10-06 21:12



Bookmark and Share


  aol
känneerhär flera bottnar mästerlig poesi du är bara så bra
2008-10-07

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Skål och gutår :-)
Jag kan riktigt höra melodin.
2008-10-07

    Bodil Sandberg
En dryckesvisa..superb på min ära...hur raderna stämningen bära
här ska rumlas och behagas ..här ska supas tills det dagas

skåååååååååååååål och applåder Erik!!!
2008-10-07

  Lena Renman
Supvisa, Bellman, Dryckerborder. Väl ordat och här finns det flera bottnar ja.

Lena
2008-10-07

  lodjuret/seglare VIP
bokmärker
2008-10-06

    ej medlem längre
En Belmansk historia på min ära !!
Jag instämmer med Daniel här nedan vad gäller siesta...
Men för övrigt vill jag sjunga denna efter bastubadet i sommar!
Valfri melodi eller?
2008-10-06

  Daniel_78 VIP
det är alltid en njutning att läsa dina verser.
gillar rytmen i de första fyra raderna.

gillar inte lika mycket ordet siesta.
det känns främande för mig.
2008-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L