Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
min sista dikt


Godnatt, min prins

En kvinna är nån man förtjänar,

ingen man får.

En kvinna är nån man förtjänar,

inte nån man tar.

Hörde det i kritiken,

jag fick bäras ut på bår.

Själv är jag besviken,

står här med ändan bar.

Men som sagt, orden är de rätta

vi har här ej längre slaveri,

men hur länge skall man orka,

att stå i med sitt svärmeri,

när ingenting blir bättre,

när "hon", eller "hon", eller "hon", till synes passerar förbi.


Nej, jag tror jag snart tar värvning,

marscherar till fjärran land,

och slutar tänka på kvinnan,

och nån att hålla i hand.

Att drömma, dröna och hoppas,

när de inte duger nåt till,

man är trevlig, härlig och rolig,

men oönskad likt ett självmordspill-

er i ett orent glas med vatten,

eller nåt annat därtill,

"Drick upp, drick upp, drick upp,

och se ej till att spill!"


Tar bössan och remmen öv' huvet,

ett magasin därtill,

sen ut i skogen och "leka"

sen blir det tyst och still...


Godnatt, min prins, du f'sökte väl,

men det räckte ej dithän,

ett avlossat skott mot dej min vän,

sköt dig så ihjäl.

Men nu du slipper känna nåt,

varken för bu eller bä,

och mörkret det tar dig till det yttersta ut,

till varken "Gud" eller "där"...



Adjö...
Adjö...
Adjö...




Övriga genrer av Henrik Svensson
Läst 322 gånger
Publicerad 2008-10-07 12:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Svensson
Henrik Svensson