Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstskörden

 

Jag plockat har vår sista frukt
och kokat allt till mos
När snön tar bort all höstlig fukt
och fåglar flytt sin kos,
för slottssteken jag då har bokat
en hemlagad kompott
All fallfrukten som jag har kokat
blir till köttet väldigt gott
Ack så vackert på mitt middagsfat
med charlottenlök så flott
Jag tackar för god och nyttig mat
och den fina skörd jag fått

 
©Susanne Strömstedt

 

 




Fri vers av SusanneStrömstedt
Läst 317 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-10-08 14:30



Bookmark and Share


  glittertindra
en fin och glädjande dikt denna.. :) det vattnas i munnen..
2008-11-06

  Rune Thorsell
Hej Susanne!

Du har visat att även enkla vardagligheter kan beskrivas med skön poesi. En härlig dikt som går direkt till hjärtat! Man blir glad! Varmt tack!
2008-10-08

  Susanne Ljung Adriansson VIP
Ja jag ska plocka äpplen och koka mitt mos imorgon jag... Det är det bästa med hösten... att man får skörda...
Snyggt rimmad vers!
2008-10-08
  > Nästa text
< Föregående

SusanneStrömstedt
SusanneStrömstedt