Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svart-vitt och rosa

 

 

Tids nog
skall du kanske lära dig
att konflikter
inte är knutpunkter,
ett kors, vi reser, mot,

istället bär
på insidan,

lever med.

Men vem har sagt
att det är lätt.

Du, är ung.

Tids nog är du där,
och mina ord
betydelselösa.

Det är den dagen
du tar över,
en seger i dig
jag knappast får se
men vet
att den kommer.

Någonstans finns det färger,
något rosa i dig.

 

 

 




Fri vers av Leif Furstedt VIP
Läst 338 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-10-10 22:20



Bookmark and Share


  Kathrina
jag måste sätta "svart-vitt och rosa" som bokmärke. den är svårtydlig för mig men jag gillar den, så därför ska jag läsa den fler gånger
2008-10-20

  Therés
fint skrivet...tänker en tonårsdotter men du kanske hade en helt annan tanke
2008-10-13

  bipolär2
Pink Floyd
Ta viken färg som helst.
Texten sjunker in i mig,
Vackert, igenkännande.
Kramiz
Leffe
2008-10-11

    ej medlem längre
Alltså du skriver ju så BRA,
jag blir helt tagen, älskar de
4 första inledningsraderna till
att börja med, och så de 2 sista
slutraderna.

Alla tolkar en dikt olika, förstås,
bara författaren själv vet vad han
egentligen skrivit om och ville säga,
men jag som läsaren tolkade nu,
instinktivt, den här dikten som ett
slags "brev" från en far/morbror
till en tonårsdotter.
2008-10-10

  twothousandmiles
den kändes så vackert smart, och slog i nånstans i maggropen. Bokmärkt!
2008-10-10

  Svartsilver
Vackert!
2008-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt VIP