Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ska bo i sundsvall ett tag och undrar vad folk gör här egentligen


Små gator leder mig
fram till ett enda torg
fontänen
och a-laget uppradat
tre träsoffor långt

småstadens leda
tre dagar och mina ögon
har vant sig
vid den grå ensamheten
tre våningar upp

Om stadens små tystnader
skulle tala genom väggarna
mellanrumen
uppfylla tillitens vakuum
tre världar bort

Skulle småningom nätterna
virka mig ullvarma tossor
likadana
för att lämna barnen inuti
tre livstider hit





Fri vers av halmstrå
Läst 267 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-10-13 22:04



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Väl beskrivet.

Raden "tre träsoffor långt" blir en fin måttstock och även inledning till nästa stycke.

Här finns många fina vändningar, till exempel i den här delen av dikten:

"Om stadens små tystnader
skulle tala genom väggarna
mellanrummen
uppfylla tillitens vakuum
tre världar bort

Skulle småningom nätterna
virka mig ullvarma tossor
likadana
för att lämna barnen inuti
tre livstider hit"

Applåderar!
2008-10-13
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå