Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
här får alla plats


Ett hus i skogen





Jag fick en vision igår
en uppenbarelse.
Jag såg framför mig...
två hus
i vinkel med varandra, ungefär som hus o lada
under en aldrig nedgående sol,
på en höjd, i lövskog
bägge husen beboeliga.
Den gamla ladan var ateljé
inredd för musik, konst, skrift och mer.
Men även där ett rum för ungdomen att förkovra sig
i, men även spel och lek fanns det plats för däruti.

Boningshuset var de motsatta. En plats där lugnet råder
ett bibliotek, med världens kunskaper, Platon, Aristoteles, Sokrates,
Snorre och Homeros.
All världens kunskap. Historia, filosofi, religion
Ett annat rum med musik
från alla mästare
och ett kök (förstås),
och ett vardagsrum, där man bara kan slappna av,
lägga upp fötterna och njuta av
vad som helst, direktsänd opera, lagsport eller
eller konsert,
uppbyggd Geldof- misär...
Live Aid,
sen lyssnar vi på Slade...

Det är min vision...

...ett hus där alla får plats...

...när hösten faller på...

...där alla får plats...

...när vintern knackar på...






Övriga genrer av Henrik Svensson
Läst 216 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-10-19 21:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Svensson
Henrik Svensson