Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I åren efter Atomvintern och den nya världens födelse... Post Mechanica... De senaste tidsåldrarna... BC, AD, PM...


Post Mechanica





Ur ruinens aska,
stiger åter fågeln Fenix,
ser sig omkring,
att åter se Europa...

...helig,
...helig!

Han har kommit åter!
Nu i Efter- Mekanikens år!
Han har kommit åter!
Nu i Efter- Mekanikens år!

...helig!
...helig!

Och åter Atlantis resa sig ur djupet...
...heligt, heligt!
Och de gyllene palatsen svepa sig i guldpynt...
...heligt, heligt!

...Helig, helig!
...helig, helig!

Balder...
...Till Norden kommit åter!
Balder, Balder...
...Jorden den gråter!

...helig, helig!
...helig, helig!

Efter- mekanikens år,
i atomålderns spår,
känns stjärnorna åter långt borta,
känns stjärnorna åter långt borta...

I Efter- Mekanikens år,
går människorna åter i samma spår...






Övriga genrer av Henrik Svensson
Läst 201 gånger
Publicerad 2008-10-22 23:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Svensson
Henrik Svensson