Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

låt mig få irritera dig med ett dödfött klargörande...


nu ligger man här... igen...
fastfrusen i en äckligt mjuk säng
och en meningslös lördag blir söndag
... när alla vackra färger blandas sönder
blandas med ensamhet till en diffus grå deg

jag vill inte vara den klagande rösten i mitt eget liv
den skrovliga, intetsägande, monotona rösten av självmotsägelse

jag är vid liv, jag skriver värdelösa texter
vet precis hur fel jag är
och hur förstörande mitt självhat är
jag känner mig
den enda människan jag verkligen känner
är jag

en människa växer inte ur ensamhet
tankarna stagnerar när känslorna dör
att leva, andas, se, höra, drömma, åtrå
fyller ingen funktion
när man förvägrar sig själv just dessa emotioner

så jag klagar
jag skriver ut mina känslor utan att känna dem
ord för ord
i långa rader... många rader
jag önskar jag kunde uttala allt istället
artikulera varje ord sakta, klart och tydligt

det kräver mer än jag klarar av
det krävs öron som är villiga att lyssna
helst kombinerat med en annan människa
någon som vill använda dessa öron att lyssna
på min irriterande, ovana, konfunderade, stakande och hackande röst

så jag måste klaga

jag har ingenting annat kvar i denna existens
ord, ord och mera ord

trött nu... trött på mig själv... och alla dessa äcklande ord
... jag förtjänar inte att korrumpera alla dessa vackra bokstäver
med min förfrusna mentalitet

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 217 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-10-26 00:30



Bookmark and Share


  veritaserum
Irriterad blev jag knappast... men jag blev imponerad. Oja.
2008-10-26

  Elaine.S VIP
"en människa växer inte ur ensamhet
tankarna stagnerar när känslorna dör
att leva, andas, se, höra, drömma, åtrå
fyller ingen funktion
när man förvägrar sig själv just dessa emotioner"

det där var väldigt sanna ord, som resten av dina ord
som inte känns som en klagan utan mer som ett konstaterande
av något tungt ...detta självhat...så starkt det kan vara.
2008-10-26

    ej medlem längre
Dock anser jag att i din svärta och det mörker du fallit under så är dina texter vackra som få med en mening..
Du har ju tur att du känner dig.. Kanske är det som saknas att ge dig själv ett godkännande..
Du är ju grymt bra på att skriva.. glöm ej det..
2008-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen