Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinter Tid

 

timmen som lånats
       har nu fåtts tillbaka

men ljuset vi älskar
      
får vi alla försaka

 

till förmån för kyla
       i mörker och nöd

en kommande vinter
      
denna skenbara död

 

i de mörkaste rum
      
jag tänder mitt ljus

håller hoppet vid liv
      
saknar vårens rus

 

vårdar dock timmen
      
denna ljusets vän

tills dagen är här
      
då den lånas ut igen

 

 

 

 

 




Fri vers av Nattviol
Läst 254 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-10-26 10:39



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tycker mycket om!
2008-10-26

  Lena Krantz VIP
Ge mig våååååren tillbaka så får ni behålla timmen...

ha ha...

Finemang fint om vintertiden och så fick ett litet hopp om vår samtidigt!
2008-10-26

  Elaine.S VIP
Snyggt om den tid som nu är här....och den tid som längtas till
2008-10-26

    johanni
Helt härlig text
2008-10-26

    Erika H
Evigt kretslopp. Kan inte uppskattas om inte man vet annat.

Saknar ljuset med. Längtar.
2008-10-26

  Bjarne Nordbö
Perfekt.
2008-10-26

  Eaglemountains VIP
Våren känns avlägsen nu, men den är på väg, sakta men säkert.....
2008-10-26

  friheten
Fint skriven om det!
2008-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol