Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Något av liv, av puls, av blod och av själ

I en tid av mänsklig avveckling och etiskt sönderfall
förlorar sig min blick allt oftare i fjärran
I en tid när jag kallas för en marknad och konsument
fylls jag av längtan efter något annat

Vi säger oss leva i ett samhälle fyllt av demokratisk mångfald
vi tror oss vara fria att skapa vad vi vill med våra liv
Men försök att ställa dig utanför det etablerade systemet
och du ska bli varse just hur ofri du egentligen är
Ja bosätt dig i en riskoja ute i skogen och jag lovar dig
att inom tre månader står det snart någon där utanför
Med ett hundra procents säkerhet kommer du få frågan
varför du inte längre arbetar och betalar skatt min vän
Vår vackra värld fylld av blänkande bling-bling och prylar
är inget annat än en skinndjup lycko-illusion
Försök ta avstånd från bekvämlighetskulten vi skapat
och du kommer bli betraktad som heltidsidiot

I en tid när jag ofta blir kallad för bakåtsträvare och drömmare
förlorar sig min blick allt oftare i fjärran
I en tid när min själ skriker efter luft och fritt land att vandra
fylls jag av längtan efter något annat
Något av liv, av puls, av blod och av själ...




Fri vers av operation mindcrime
Läst 167 gånger
Publicerad 2008-10-28 10:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

operation mindcrime