Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kapitel Tre - "Låt Det Ske!"

Men med ens drogs han in i mörkret,
Ack och Ve ledsagade honom ner,
ner i underjorden, ned inför Antiguden,
ned inför den trefaldige och nedrige;
Pilatus, Antikrist och Tvivlaren;
Snickaren, Mjölnaren och Smeden;

"Så, lille vän! Du är åter hos oss,
nu skall vi göra vad vi kan för att hjälpa dig!"
sade den treeniga horden.

""Låt det ske" är vårt heliga ledord och har uttalats
över många stora män i historien!" sade den första rösten.

"De har nåt långt tack vare det!" sade den andra rösten.

"Och de har gjort underverk!" sade den tredje rösten,
för att sedan falla samman med de andra rösterna,
till en unison treenig röst.

"Just nu ger vi dig en värld,
en värld du aldrig trott existerat,
och när du är i den, aldrig trott att
det funnits någon annan!"

Och med ens svartnade det för hans ögon.




Prosa (Novell) av Henrik Svensson
Läst 221 gånger
Publicerad 2008-11-06 17:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Svensson
Henrik Svensson