Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Andra världskriget


Ett sorgset farväl

Familjen tar ett sorgset farväl till en god man en son som måste ta till vapen för att slåss för sin fana och sitt fädernesland
Krig är så brutalt och så full med hat
Ond bröd död
Överallt har städer bombats sönder
Husen har raserats
Nu finns det bara små öppna fickor kvar efter att elden har härjat fritt
Bara små smulor av glöd
Så överallt har gatorna färgats röda av människoblod
Som bäcken rinner har liv runnit ut i tomhetens flod
Och då undrar man till vilken nytta
Jo
För friheten
För att inte hamna under diktaturen
Hitlers

Familjen tar ett sorgset farväl till en god man en son
Kanske han aldrig mer kommer hem igen
till familjen
Mamman ber en sista bön till Gud
Ta väl hand om min son

Ken Cassel
18/11-08.




Fri vers av Ken Cassel
Läst 270 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-11-19 13:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel